Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Jandarmaya Alay Komutanlığı’nın envanterine katılan mobil asayiş karakol aracını inceledi.

Vali Kolat ve beraberindeki heyet, İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yerine getiren askerlerle birlikte öğle yemeği yedi. Vali Kolat, “Mobil Asayiş Karakolu aracımızı inceledik. Devletimiz her alanda olduğu gibi güvenlik alanında da teknolojiyi ön planda tutuyor. Kolluk birimlerimiz görevlerini icra ederken daha verimli çalışabilmeleri ve daha kaliteli hizmet verebilmeleri maksadı ile dizayn edilen araçlarımız her türlü teknolojiyi bünyesinde barındırıyor.” dedi.

Araçta, yazıcı ve bilgisayar, kamera kayıt sistemi dâhil her türlü donanım bulunduğunu açıklayan Kolat, “Araçta alınan ifadeler, UYAP üzerinden direk cumhuriyet savcılığına gönderilebiliyor. Bu sayede artık hemen her hizmette olduğu gibi asayiş anlamında da hizmet vatandaşın ayağına kadar gidecek. Ayrıca bugün ilimizde vatani görevini ifa eden askerlerimizle öğle yemeğinde bir araya geldik. Ben buradan vatani görevini yapan tüm askerlerimize kolaylıklar ve hayırlı tezkereler diliyorum.” diye konuştu.

İncelemeye İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar da hazır bulundu.