Türkiye'de imar ve tarihî doku bakımından farklılıkları ile ön plana çıkan Kars, fotoğraf sanatçılarının Turizm Haftası'nda dikkatini çekiyor. Sanatçılar, Osmanlı ve Baltık mimarisiyle yapılan eserlerin bol bol fotoğrafını çekiyor.

Serhat şehri Kars'ta Osmanlı ve Baltık mimarisiyle yapılan eserler, ilkbaharla birlikte ayrı bir güzelliğe büründü. Şehirde Kültür ve Turizm İl Müdürülüğü'nün gayretli çalışmalarıyla şekillenen yön levhaları ile tarihî eserlere ulaşmanın, geçen yıllara kıyasla daha kolay olduğu gözleniyor. Kars'ta çiçeklerin açmasına sayılı günler kala tarihî yapılar, mavi gökyüzü ve kahverengi tabiat renkleriyle objektiflere farklı güzellikte kareler sunuyor.

Kars Belediyesi de baharın güzelliğini tanıtım fırsatına dönüştürmek için çalışma başlattı. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Turgay Kaya, Turizm Haftası çerçevesinde İstanbul'dan 10 fotoğraf sanatçısını misafir edeceklerini söyledi. Kaya, "Kars'ın tanıtıma ihtiyacı var. Bu bağlamda belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde İstanbul’dan 10 fotoğraf sanatçısını misafir ederek, bu arkadaşlarla şehrimizin tarihî ve doğlal güzelliklerini fotoğraflatıp diğer illerde tanıtımını sağlayacağız." dedi.