Şehri 455 kilometre fiber ağ ile donatan Turkcell Superonline, Kocaeli’nde gerçekleştirdiği yatırımlarla 1000 Mbps hızında internet hizmetini 50 bine yakın ev ve işyerinin kapısına kadar ulaştırdı. Şirketin Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, bugüne kadar Türkiye genelinde 2,5 milyar TL’lik, yalnızca Kocaeli’nde ise 60 milyon TL’lik yatırıma imza attıklarını söyledi.

Turkcell Superonline, TV platformu Turkcell TV Plus’ı Kocaeli’de tanıttı. Bu çerçevede düzenlenen basın toplantısında konuşan Ceyhun Özata, fiber optik yatırımlarına 2008 yılında başladıklarını ve halihazırda 2 milyon ev ve iş yerinine ulaştıklarını söyledi. 2014 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarına göre, 686 bini fiber kullanıcısı olmak üzere müşteri sayılarının 1,1 milyona ulaştığını, ses müşterilerinin sayısının da 500 bini geçtiğini aktardı.

Dünyada televizyon izleme alışkanlıklarının değiştiğini, 2006 yılında televizyon izleyicilerinin yüzde 69’u yayın akışını takip ederken, bu oranın 2013 yılında yüzde 32’ye gerilediğini ifade eden Özata, geriye kalan yüzde 68’in ise 'seç-izle' seçeneğiyle kontrolü ele aldığını aktardı. Söz konusu hizmeti veren Turkcell TV Plus'ın tanımını kısa süre önce yaptıklarını ifade ederken bu hizmetlerinin 63 bin evde yerini aldığını belirtti.