Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann, Paris’teki kanlı terör saldırısının ardından terör mağdurlarıyla birçok insanın sergilediği dayanışmanın etkileyici olduğunu dile getirdi.

Paris’te ve Avrupa’nın birçok yerinde saldırıyı kınama amaçlı yapılan protestoların, teröristlerin insanları korkutamadığının bir göstergesi olduğuna işaret eden Kretschmann, evrensel değerlerin korunmasının önemine değindi. Bazı Müslümanların maruz kaldığı dini bilgisizliğe de dikkat çeken Kretschmann, eyaletin İslam din eğitimi konusunda hızlı hareket etmek istediğini belirtti. Başbakan Kretschmann bu sayede gençlerin radikal İslamcıların etkisinden korunacağını dile getirdi.

Öte yandan eyalette herhangi bir terör saldırısı tehdidi ile ilgili somut bir bulgu olmadığı bildirildi. Eyalet İçişleri Bakanlığı Paris’te yaşanan terör saldırısından sonra Güney Almanya, hatta Almanya’nın tamamında terör saldırısı ihtimaliyle ilgili bir netlik olmadığını açıkladı. Eyalette Paris’teki olayın ardından emniyette ve istihbarat birimleri güvenlik tedbirlerini artırmıştı. Özellikle BW’nin Fransa’ya sınırı olması nedeniyle sınır bölgesinde de ek tedbirler alınmış, cami ve dernekler de emniyet tarafından uyarılmıştı.