Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne mal paylaşımında verilen 98 araba ve iş makinesinden 50 tanesinin hurda çıktığı, bazılarının direksiyonun dahi olmadığı belirtildi.

Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte İl Özel İdaresi’ne ve belde belediyelerine ait araba ve iş makinelerini, valilik bünyesinde kurulan Devir Tasfiye Komisyonu paylaştırdı ancak Büyükşehir Belediyesi’ne devredilenler, şaşkınlığa sebep oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, araçların bulunduğu Muradiye Şantiyesi’nde inceleme yaptı. Ergün’e Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Mümin Deniz ve Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü eşlik etti.

Belde belediyelerinden vinçlerle şantiyeye taşınan ve çoğu kullanılmaz halde olan araçları tek tek inceleyen Başkan Ergün, "Büyükşehir Belediyemiz'e devredilen 98 araç ve iş makinesinden 50’si kullanılmaz halde. Lastikleri sökülmüş, motoru ve hattâ direksiyonu olmayan araçların birçoğu, belde belediyelerinden vinçlerle şantiyemize taşındı. Bunun yanısıra bu araçların icra borçları da Büyükşehir Belediyemiz'e devroldu. Büyükşehir Belediyemiz'in yeni araç alımlarını eleştirenler, Manisalılara bu araçlarla hizmeti mi layık görüyor?” dedi.