Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in seçim çalışmaları kapsamında Balıbağı köyü buluşmasında, “Bu seçim Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir. Bu seçimlerde vatanını, milletini, değerlerini, kitabını, imanını, dinini düşünen herkesin AK Parti’ye oy verme mecburiyeti vardır, oy vermeye mecbursunuz Balıbağı’lılar, muhtarlar toplantısında dedim ki köyler arasında sandıklarda ilk üçe giren köy birinci gelen köyü Paris yapacağım, ikinci gelen köye ona yaptığımın yarısı, üçüncü gelen köye de onun yarısı kadar hizmet yapacağım” şeklindeki ifadelerine Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan’dan cevap geldi. Kapdan, “Eskiden de biraz belli oluyordu, ama artık hepten cozutmuş.” dedi.

MHP İL Başkanı Kapdan, yazılı açıklamasında Belediye Başkanı İrfan Dinç’i orta oyunundaki İbiş karakterine benzeterek, “Pişekar ile Kavuklu Hamdi arasına sıkışmış İbiş, laf cambazlığıyla durumu kurtarmaya çalışıyor. Hırsızları yakalamış, ama ‘Getir’ diyorlar, getiremiyor; ‘Sal, gitsin’ diyorlar, yakasını kurtaramıyor. Hal böyle olunca adamcağız doğrusuna, yalanına bakmadan sallıyor.” dedi.

MHP Çankırı İl Başkanı Kapdan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Genelde 13, yerelde 11 yıldır iktidar olduklarını unutarak, 15 yıllık MHP iktidarının Çankırı’ya bir şey kazandırmadığını söyleyen yalancılar, aslında bizden çok psikiatrinin konusudur. 3.5 yılda yaptıklarımızı 13 yıldır yiye yiye bitiremeyen zihniyet, sonunda kafayı yemiş olmalı ki, AKP’yi en çok oyla birinci yapacak köyü ‘Paris’ yapacağını söyleme noktasına kadar gelebilmiştir." ifadelerini kullandı.