Muş Alparslan Üniversitesi öğrencisi olan A.A., Y.B., M.A. ve Y.K. isimli öğrenciler, dün gece gözaltına alındı. Durumu protesto eden Muş Demokratik Öğrenci Derneği üyeleri ve HDP yöneticileri adliye binası önünde basın açıklaması yaptı.
AK Parti iktidarının antidemokratik faşist zihniyeti, despotik bir yaklaşımı esas aldığını belirten Med Der üyesi Asiman Erdenci, “21 Mart 2013 Nevroz'u ile başlayan barış süreciyle birlikte AKP iktidarının antidemokratik faşist zihniyeti, despotik bir yaklaşımı esas alarak Kürdistan ve Türkiye haklarını hala kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda kullanmaktadır. Bir yandan barış meleği kesilip diğer taraftan iktidarını siyasi ekonomik ve askeri anlamda güçlendirirken, diktatör bir yönetim inşa etmektedir. Buna karşı insanın en temel sosyal haklarını esas alan HDP projesini kendi iktidarına düşman bellediği, HDP'yi realist bir muhalefet çizgisinden düşürerek halkı yıllardan beridir sömürdüğü gibi sömürmeye de devam etmektedir” dedi.

4 arkadaşlarının hiçbir gerekçeye dayandırılmadan gözaltına alındığını kaydeden Erdenci, “15 Nisan 2015'te varolan projesini tekrar pratiğe sokan AKP polis devleti hiçbir gerekçeye dayandırmadan keyfiyetli bir tutum sergileyerek dört yurtsever arkadaşımızı gözaltına alınmıştır. Biz yurtsever demokratik örgütlü gençlik olarak dik duruşumuzdan hiçbir ödün vermeden barışı dik karşılayıp sahiplendiğimiz gibi var olan baskı ve politikalar karşısında dik durup politikalarını bertaraf edip AKP polis devletine karşı barışı kurban etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.