Genel seçimler öncesi milletvekilliği aday adaylığı için kamu personelinin görevinden istifa etme süresinin dolmasına az bir zaman kala istifalar gelmeye başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini sürdüren Aslan Karanfil, dün itibarıyla görevinden resmen istifa etti. Aslan Karanfil, 7 Haziran'da yapılacak Genel Seçimler için resmi adımı attı ve istifa dilekçesini sunduğunu sosyal medya üzerinden takipçilerine duyurdu.

Mesajında Cumhuriyetin kuruluşunun ve “Kurtuluşun” ilk meşalesinin yakıldığı, ilk kıvılcımın atıldığı kentte doğduğunu hatırlatan Karanfil, “Nasip oldu, ülkemin doğusundan batısına birçok yerde Kaymakam, Vali Yardımcısı, Genel Sekreter ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptım. Uygun görüldüğüm her pozisyonu işim, görevli gittiğim memleketimin her bir köşesini sılam bildim. Ama bu şehirden, doğduğum topraklardan hiç kopmadım. Nerede, hangi görevde olursam olayım Samsun'la ve Samsunlu hemşehrilerimle hep iletişim halinde kaldım. Doğduğum topraklara dair hep iyi düşüncelerim, hayır rüyalarım oldu.” diyerek kendisi için Samsun’un önemine dikkat çekti.

Samsun'da görev yaptığı süre içerisinde de, hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese kapısı ve gönlünün açık olduğunu dile getiren Karanfil mesajında şunlara yer verdi: “Şehrin ekonomisinden eğitimine, şehirciliğinden ticaretine, turizminden altyapısına, tarımından sağlığına kadar her alanda, konunun tüm tarafları ile birlikte sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve muhtarlarımızı da sürece dahil ederek birlikte gece-gündüz demeden, ‘fikir birliğini’ egemen kılmak suretiyle canla, başla çalıştık. Özellikle yerele hizmet noktasında her görüş ve kesimden insanla birlikte iş yapabilmeye olan inancımızı daima muhafaza edip, çoğu zaman ayrılıkları ‘Samsun’ ortak paydasında birleştirme çalıştık. Ankara'daki görevimiz süresince de ciddi iş yoğunluğumuza rağmen her daim Samsunlu hemşerilerimizle bir arada olmaya, taleplerini imkânlarımız ölçüsünde karşılamaya çalıştık. Ailemizden ve memleketimizden uzakta yürütmek zorunda kaldığımız görevlerimizde tek teselli ve motivasyonumuz arkamızda güzel intibalar, memlekete ve millete iyi ve faydalı işler bırakmak oldu.
Ancak bu gün geldiğimiz noktada, genelde memleket meselelerinin gidişatına dair endişelerim, yerelde ise bir türlü hak ettiği yerde olamayan, kararlarının sadece belli kesimlerin inisiyatifine bırakıldığı, her kavganın ortasında sahipsiz, kısır çekişmelere mahkûm edilmiş, bir kentin gündemi önümüzde durmakta.
Kanaatim odur ki, mevcut durumda sorunlarımızı milli birlik ve dayanışma içerisinde bir an evvel çözüme kavuşturmamız, hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde olmamız artık her şeyden önce tarihi bir sorumluluk olarak karşımızdadır.
İşte bu duygu ve düşüncelerle, her daim Samsun'a ve Samsunluya dair iyi şeyler yapabilmenin çabası ile yaşayan bir hemşehriniz olarak; görevlerim süresince edindiğim sayısız tecrübeyi hemşehrilerime hizmet noktasında kullanıp, memleketim ve milletim adına sorumluluk almak düşüncesi ile 07 Haziran 2015’de yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerinde Milletvekili aday adayı olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndaki Müsteşar Yardımcılığı görevimden istifa ettiğimi bildiriyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."