Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (OKÜSEM) tarafından açılan 2. Uygulamalı Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu'nu da başarıyla tamamlayıp istiridye, kültür ve reishi mantarı üretip Adana, Osmaniye, Mersin ile Gaziantep illerine ayda 3 ton mantar gönderiyor."

2012 yılında Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’ndaki Mantarcılık Programı'ndaki eğitimini bitirip OKÜ tarafından açılan Uygulamalı Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu'nu da başarıyla tamamlayıp mantar üretimine başladığını belirten Yasin Soylu, “200 Bin TL’ye mal olan üretim tesisimiz ile ayda 3 tona yakın mantar üretiyoruz. Üretimi bölgemiz için yetersizkalıyor. Uzun süreli olarak konserve ya da salamura yapımı için tesisimizi entegre tesisi haline getirebilirsek üretime yaptığımız yatırım maliyetlerimizi karşıladığımız gibi bölgedeki mantar ihtiyacını karşılayıp, bölge insanı için istihdam oluşturabiliriz” dedi.
Köylerindeki elektrik trafosunun yetersiz kaldığını belirten Soylu “Elektrik enerjisi problemimiz var. Bulunduğumuz köyde elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. Bu elektrik sorunu çözüldüğünde 6 odalı olan tesisimizi 16 odalı hale dönüştürüp üretimi arttırdığımız gibi bölge insanına da istihdam sağlayacağız. Bunun yanında üretim tesisimizi geliştirmekle birlikte mantar üretiminde çeşitliliği artırıp büyük bir entegre tesisi haline gelebiliriz” şeklinde konuştu.