Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen Bursa'da düzenlenen etkinlikte öğrencilere su tasarrufunu anlattı. Doğa Koleji'nde düzenlenen etkinliğe Nestlé Waters Türkiye Genel Müdürü Serdar Seyhanlı ile birlikte katılan Ercümen öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Yeterli su tüketiminin insan yaşamında hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Genel Müdür Seyhanlı ise, “İnsanların günlük su ihtiyaçlarını karşılayan ürünlerimizle daha sağlıklı bir toplum için çalışırken 2007-2014 döneminde yürüttüğümüz AR-GE faaliyetleri ve yeni yatırımlar sayesinde de üretim sürecindeki su tüketimimizi yüzde 11 oranında azaltarak 1,2 milyar litre su tasarrufu yaptık” dedi. Yeterli su tüketiminin insan yaşamında hayati öneme sahip olduğunu belirten Seyhanlı şöyle konuştu: “Su, iyiliğimizin ve canlılığımızın kaynağıdır. Söz konusu su olduğu zaman yaşamlarımızı sürdürebilmek için hepimizin yeterli su tüketmeye ihtiyacı var. Nestlé Waters olarak dünyada faaliyet gösterdiğimiz 130 ülkede insanların yeterli su tüketmelerini kendimize misyon edindik. İnsanların günlük su ihtiyaçlarını karşılayan ürünlerimizle daha sağlıklı toplumlar için çalışıyoruz.”

Kaliteli ve lezzetli suları daha erişilebilir hale getirmenin yanı sıra su kaynaklarının korunması ve su tasarrufu için de pek çok önlem aldıklarını belirten Seyhanlı şunları ifade etti: “Erikli ve Nestlé Pure Life başta olmak üzere Türkiye pazarındaki markalarımızın kaynağı Uludağ bizim için çok büyük anlam ifade ediyor ve doğanın bu armağanına sonsuz minnet borçluyuz. Kaynağımız Uludağ’ın doğal yapısının korunması, kaynakların sürekliliğinin sağlanması bizim için son derece önemli. Bu nedenle fabrikadaki çalışmalarımızda sürdürülebilirliği esas alıyoruz. AR-GE çalışmalarımızda tüketimimizi azaltmaya odaklanıyoruz. Örneğin 2007-2014 döneminde yapılan geliştirme çalışmalarıyla su verimliliği yükseltildi. Bu sayede su tüketimi yüzde 11 oranında azaltılarak 1,2 milyar litre su tasarrufu yapıldı.”