Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şube üyeleri, cumartesi günleri zorunlu nöbet uygulamasına karşı basın açıklaması gerçekleştirip bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde bir araya gelen SES üyeleri, Sağlık Bakanlığı’nın 1 Ocak 2015 tarihinde Cumartesi günleri ‘nöbet’ adı altında Aile Sağlık Merkezi (ASM) ve Toplum Sağlık Merkezi’ne (TSM) getirilen Cumartesi günleri zorunlu nöbet uygulamasına tepki gösterdi.

“1. basamakta uygulanmaya konan hafta sonu nöbetleri yok hükmündedir, nöbetlere gitmiyoruz” pankartının açıldığı açıklamada söz alan SES Şube Üyesi Ali Rıza Kük, AKP iktidarının sağlıkta dönüşüm programı adı altında yürüttüğü piyasalaştırma ve çalışanlara yönelik esnek ve kuralsız çalıştırma uygulamalarının artarak sürdüğünü söyledi. Yapılan uygulamalardan Aile Sağlık Merkezi’nin ve Toplum Sağlık Merkezi’nin de nasibini aldığını belirten Kük, yetkililerin halkın ve sağlık çalışanlarının taleplerine kulak vermesini ve sorunları çözecek adımları atmasını beklediklerini ifade etti.

Kük, “Biz sağlık ve sosyal hizmetler alanında örgütlü sendika, oda ve dernekler olarak; birinci basamakta özveri ile sağlık hizmeti sunan emekçilere dayatılan fazla çalışma, angaryaya ve baskılara karşı bugün hizmet üretmiyoruz. AKP İktidarının halkın sağlığını hiçe sayan, sağlık çalışanlarını itibarsızlaştıran ve köleleştiren uygulamalara karşı mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz” dedi. Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.