Sinop Sağlık Mensupları Derneği (SİSMED), Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli'nde 14 Mart Tıp Bayramı
nedeniyle kutlama programı düzenledi.

SİSMED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Öztopuz, programda amaçlarının yerel bazda birlik ve beraberliği sağlayıp, ulusal ve uluslararası alanda “Küresel Doktorlar" marka ismiyle insanın olduğu her yere sağlık hizmeti götürmek olduğunu söyledi. Dr. Hakan Öztopuz, “Dernek olarak Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF) ve Vefa Sağlıkçılar Konfederasyonu' na (VESKON) üyesiyiz. VESKON 'Küresel Doktorlar' marka ismiyle özellikle Afrika başta olmak üzere tüm dünyada her alanda kısmi zamanlı ve kalıcı sağlık hizmetleri sunmaktadır. Biz de Sinop Sağlık Mensupları Derneği olarak tüm bu hizmetlerin bir parçası olamaya çalışıyoruz. Bunu başarabilmek için de tüm sağlık mensuplarını Sinop Sağlık Mensupları Derneği ve Küresel Doktorlar çatısı altında toplanmaya davet ediyorum.” dedi.

Programa Kastamonu’dan davet edilen Op. Dr. Sadi Türkkan, Kur'an-ı Kerim'de geçen sağlıkla ilgili ayetler, on dört asır önce insanlığa rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in koruyucu hekimlik ve tedavi yollarıyla ilgi hadislerinden derlediği “Tıbb-I Nebevi” sunumuyla programa ayrı bir güzellik kattı.
Program sonunda davetliler arasında bulunan Sinop Aile Hekimleri Derneği Başkanı Süleyman Akyıldız, Op.Dr. Sadi Türkkan’a Sinop iline özgü kotra hediye etti.