Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAŞFED) tarafından organize edilen 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’ne liselerarası kategorisinde katılarak toplam 4 ödül alma başarısını gösteren Celal Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer’i makamında ziyaret etti.

Ülkemizin turizm sektöründe çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Gürhan Çokgezer, “Bursa, sanayi kenti olma özelliğinin yanı sıra, önemli bir turizm kentidir. Meslek liselerimizin bu alanlarından mezun olan öğrencilerimiz de Bursa ve ülke turizmine önemli katkı sunmaktadır.” dedi. Öğrencilerin bu tip yarışmalara katılarak kendilerini daha da geliştireceğini belirten Çokgezer, elde ettikleri başarılardan dolayı öğrencileri ve öğretmenlerini kutladı.

Uluslararası yarışmanın Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirten Okul Müdürü Ercan Gümüş de, İstanbul Mutfak Günlerine 4 öğrenci ile 4 kategoride katıldıklarını söyledi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAŞFED) tarafından organize edilen 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’ne 400’ü yabancı olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Celal Sönmez MTAL yarışmaya 4 öğrenci ile 4 kategoride katıldı. “Yılın en iyi lisesi” ve “Ana yemek yarışması” kategorilerinde ikinci olma başarısı gösteren öğrenciler, “Makarna” ve “Balık” kategorilerinde ise “Merit” ödülüne layık görüldü. Yarışmaya Celal Sönmez MTAL’nin yanı sıra, Havva Aslanoba MTAL ve Muradiye MTAL katılarak çeşitli ödüller alma başarısı gösterdi.