Kayseri’nin pastırması, Erzurum’un cağ kebabı, Hatay’ın künefesi, Manisa’nın mesir macunu ve Afyon’un kaymağı alışveriş festivalinde bir araya getirildi. Festivalde kıyafetler ve doğal taşlar da yer alıyor.

Kayseri Alışveriş Festivali kapılarını açtı. 47 farklı il ve 14 ülkeden esnaf, Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde stant kurdu. Yöresel ürünler burada tüketicilerle buluşturuldu. İller genellikle gıda, yabancı ülke temsilcileri ise hediyelik eşya ve yöresel kıyafetleriyle festivalde yer aldı.

Sun Organizasyon Fuarcılık tarafından organize edilen alışveriş festivaliyle ilgili organizatör Mehmet Saçmacı, amaçlarının diğer il ve ülkelerin kendilerine özgü ürünlerini Kayseri ve çevre illerde yaşayanlarla buluşturmak olduğunu söyledi. İlkini düzenledikleri festivali her ay tekrarlamayı düşündüklerini belirten Saçmacı, “Festival kapsamında yöresel gıda ve giysiler tüketicilerle buluşturuldu. Afyon’un kaymağı, Erzurum’un cağ kebabı, Hatay’ın künefesi, Manisa’nın mesir macunu ve diğer illerin yerel lezzetlerinin tadına bakmak isteyenleri buraya davet ediyoruz” dedi.

Kapılarını bugün açan alışveriş festivali, 31 Mart 2015 Salı gününe kadar açık kalacak.