Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Hürriyet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Bu yıl altıncısı düzenlenen yöresel yemek yarışması büyük ilgi gördü. Yemek yarışmasında ev hanımları marifetlerini sergiledi. Çorbalar, etli yemekler, hamur işi yemekler olmak üzere 3 kategoride düzenlenen yarışmada hünerlerini sergileyen yarışmacıların yaptıkları yemekleri, jüri üyeleri değerlendirirken zorlandı. Erzincan'ın yöresel yemeklerini ortaya çıkarmak ve Türk mutfağına kazandırmak amacıyla yapılan yarışma büyük ilgi gördü. 3 dalda düzenlenen yarışmaya Çorbalar dalında 9, etli yemekler dalında 11 ve hamur işi yemekler dalında ise 9 yarışmacı katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Erzincan Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu ile Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 6. Geleneksel Yöresel Yemek Yarışması ile Erzincan’ın kaybolmaya yüz tutmuş mutfak kültürünü canlandırmayı, yöreye ait mutfağın kalıcılığını sağlamayı, kuşaktan kuşağa aktarılan denetimlerin korunmasını ve ev hanımları ile amatör aşçıların özendirilmesi hedefleniyor.