KOSGEB, Teknoloji Tabanlı KOBİ’lerin uluslararası pazarlarda rekabet güçlerinin artırılması, Ar-Ge ve İnovasyon projelerinin sonuçlarının ticarileştirilmesine yönelik destek mekanizmalarına ihtiyaç duyulması ve Teknolojik Ürüne yönelik Tanıtım ve Pazarlama (Teknopazar) faaliyetlerinin desteklenmesi için Teknopazar desteği veriyor.
KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, KOSGEB’in Teknopazar’a destek sağladığını belirterek, “Teknopazar Desteğine, Ar-Ge, yenilik veya tasarım projesi kamu kaynakları ile desteklenerek başarıyla tamamlanan projelerin sonucunda ortaya çıkmış teknolojik ürün / prototipe sahip veya kullanım hakkını sözleşme ile hak sahibinden devralmış işletmeler, Patent belgesi ile koruma altına alınmış teknolojik ürün / prototipe sahip veya patent hakkını Türk Patent Enstitüsü nezdinde devralmış işletmeler ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Teknolojik Ürün (TÜR) Deneyim Belgesine sahip işletmeler başvuru yapabileceklerdir” dedi.
Teknopazar Destek Programı süresi 12 olduğunu ifade eden Işık, “Bu Program kapsamında uygulanacak destek oranı tüm bölgelerde yüzde 100 olarak uygulanmaktadır. KOSGEB Teknopazar, işletmelere, yurt dışındaki tanıtım ve pazarlama faaliyetleri için 100 bin TL’ye kadar, yurt içindeki tanıtım ve pazarlama faaliyetleri için ise 50 bin TL’ye kadar olmak üzere toplam 150 bin TL geri ödemesiz destek sağlıyor. Teknopazar Desteği hakkında ayrıntılı bilgi KOSGEB Yozgat Müdürlüğünden alınabilir” diye konuştu.