Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, şehit ve gazi yakınları ile iftarda bir araya geldi.
Vali konağında düzenlenen iftara şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım Vali Yardımcıları Adnan Daldal, Gökhan İkitemur, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu katıldı.
İftar sonrasında konuşan Vali Kemal Yurtnaç, Yozgat’ta hizmete başladığım günden bu yana çeşitli ilçelerde çeşitli kurumların iftarlarına katıldığını belirterek, “ Amacımız bu vesile ile hem Yozgat’ı tanımak, hem sizleri tanımak, sizlerin duygu ve düşüncelerini öğrenmek. Böylelikle Yozgat’a nasıl hizmet edeceğimiz konusunda fikir edinmiş oluyoruz” dedi.
Yaklaşık 10 gündür Yozgat’ta bulunduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Bu süre içinde Yozgat’ta Yozgatlılarla aramızda sinerji olduğunu düşünüyorum. Bu sinerji ve karşılıklı iletişim sayesinde Yozgat’ta iyi işler yapacağımız, ortaya güze projeler çıkaracağımız düşüncesindeyim. Bu beraber iftar yaptığımız yer valilik konutu bahçesi, biz burada geçici süreli kiracıyız. Buralar sizin buraları bileceksiniz, buraları öğreneceksiniz. Buralarda size ikramda bulunacağız. Zira burası devletin bir evi, devletin sahibi de sizlersiniz. Özellikle sizlersiniz, bu vatan için sizler bedel ödediniz. Tarihten bu yana bu topraklarda yaşamanın bir bedeli var. Bizim dedelerimiz, atalarımız, balkanlarda, Afrika’da, Ortadoğu’da her yerde bu bedeli ödedi. Bugünlerde bu devam ediyor. Ama şunu samimiyetle ifade edeyim ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti teröre karşı toplumumuzda can ve mal güvenliğini sağlanması açısından son derece ciddi gayretli adımlar atmaya başladı. İnanıyorum ki çok yakın bir zamanda bu kalleş topluluk ortadan kalkacak bertaraf edecek, huzur ve güvenlik tesis edilmiş olacak. Tabiki şehitlerimiz var biz onları saygı ve rahmetle anacağız. Onlara dua edeceğiz. Onların evlatlarına onların bıraktıklarına sahip olacağız. Onları okutacağız, yine ülkemize, vatan millete ümmeti Muhammed’e hayırlı bireyler olarak onları yetiştireceğiz” diye konuştu.
"DEVLETİMİZİN GÜCÜ KUVVETİ YERİNDEDİR"
Vali Yurtnaç, “ Devletimizin gücü kuvveti kudreti yerindedir. Ülkemiz dimdik ayakta, ülkemizdeki insanlarımıza kalmıyor aynı zamanda yurt dışında tüm dünyaya insanlık dersi veriyor. Biz ülke olarak biriz bütünüz, tüm renklerimizle beraberiz, Alevisiyle, Sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle, başörtülüsüyle, başı açık olanıyla biz bu ülkenin tüm değerlerini tüm farklılıklarını zenginlik olarak görüyoruz. Bu zenginliğimizle tüm tarihimize, kültür coğrafyamıza ve insanımıza sahip çıkıyoruz” dedi.
"YOZGAT’I KOŞAR HALE GETİRECEĞİZ"
Yozgat’ı el birliğiyle koşar hale getireceklerini vurgulayan Vali Yurtnaç, “Bugüne kadar yapılan hizmetleri daha fazla artırarak daha güzel hizmetler vermeye gayret edeceğiz. Bu hizmetler sadece bina, yol yaptı değil halk ile beraber olmak, halkın duygu düşüncelerini anlamak, onlarla beraber olmak bana göre bu hizmetlerden daha büyük zenginliktir. İnsanlar varsa devlettir güçlüdür. Biz devletimizi güçlü yapacağız, insanımıza da güçlü yapacağız. Bir ve beraber olarak hep birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.