Yozgat’ta köylüler tarafından üretilen ve pazarda satışa sunulan yerli ürünler yoğun ili görüyor.
Yozgat Hal girişinde Salı günleri kurulan köylü pazarında satışa sunulan sebze, meyve vatandaşlar tarafından yoğun talep görüyor. Erkekli köyünden Ahmet Demir, köyden getirdiği Ayşekadın fasulyeyi sattığını belirterek, “Ayşekadın fasulyenin çok çeşidi var, beyaz, yeşil. Beyaz fasulyenin kilosunu 5 liradan, yeşil olanı ise 4 liradan satışa satıyoruz. Vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Çoğu vatandaş kurutmalık aldığı için 5 kilo 10 kilo alıyorlar. Bizde buradan kazandığımız par ile evimizin ihtiyacını karşılayıp köyümüze dönüyoruz” dedi.
Halkın genelde yerli ürünlere talebinin fazla olduğunu ifade eden Demir, “Yozgat’ta genelde doğal üretim yapılmaktadır. İlaç ve gübre kullanılmadığı için vatandaşlarda yerli ürünü talep ediyor” diye konuştu.
Yerli sebze ve meyve alan müşterilerden Mahmut Kılıç’da yerli ürünü tercih ettiklerini ancak fiyatların yüksek olduğunu söyledi. Eskiden yerli ürün çıkınca fiyatların ucuzladığını vurgulayan Kılıç, “Şimdi yerli ürün çıkınca fiyatı daha da yüksek oluyor. Mersin’den, Antalya’dan veya Tokat’tan gelen ürün, bizim buradan 20 kilometre, 30 kilometre mesafedeki köyden getirilen üründen daha ucuz oluyor. Yerli ürünlerin fiyatları çok yüksek” diye konuştu.