Afet yasası kapsamında Hatay'da hayata geçirilen çalışmalarla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Antakya ve Defne ilçelerinde 28 Mahalle ve 207 hektarlık bölgeyi rezerv yapı alanı ilan etti. 

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un yürürlüğe girmesinin ardından yapılan ilk rezerv yapı alanı ilanıyla birlikte, bölge halkının mülkiyet hakları tartışmalı bir konu haline geldi.

Hidrolik Pres Makinelerinde Güvenilir Marka Hidrolik Pres Makinelerinde Güvenilir Marka

Hatay Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Ecevit Alkan, 50 bin kişinin mülksüzleşme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, konuyla ilgili hukuki mücadele için hazırlıkların sürdüğünü açıkladı.

whatsapp-image-2023-11-25-at-15-36-13

6306 sayılı "afet yasası" olarak bilinen kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, uzmanlar ve demokratik kitle örgütleri tarafından tepki çeken 'mülksüzleştirme operasyonu', Hatay'da gerçekleştirilen rezerv yapı alanı ilanı ile somut bir adım kazandı. Yasa değişikliklerinin ardından "riskli" bölgelerin daha hızlı dönüştürülebileceği ifade edilse de, bu durum kamuoyunda ve uzmanlar arasında eleştirilere neden oldu.

HABER: DİLEK NUR