Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 8 yıl önce boğazı kesilerek öldürülen 3 kişiden biri olan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske, mezarı başında anıldı.

Geske'nin, Kiltepe Mahallesi'ndeki Ermeni Mezarlığı'nda bulunan kabri başında düzenlenen anma törenine eşi Susanne, kızı Miriam ve Türkiye Protesten Kilisesi cemaati üyeleri katıldı. Geske ve yayınevinde öldürülen Necati Aydın ile Uğur Yüksel için dua edilerek ilahiler okundu.

Anma merasimi sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Susanne Geske, eşinin öldürülmesine ilişkin davanın 8 senedir tamamlanamamasının üzücü olduğunu belirtti. Davanın tamamlanmasına yönelik hala karamsar olduğunu vurgulayan Geske, şöyle devam etti: "8 senedir aynı şekilde eşim ile arkadaşlarını anıyoruz. Aynı zamanda mahkemenin aynı şekilde sürmesine üzülüyoruz. Bir şey değişmiyor. Sanıklar dışarıda. Yokluklarına üzülüyoruz. Her sene olayı daha derinden yaşıyoruz. En kısa zamanda mahkemenin, yargılamanın bitmesini istiyoruz. Biz de mahkemeyi bitirerek bir çizgi çekmek istiyoruz. Çünkü hala tedirginlik hissediyoruz. Türkiye için biz dua ediyoruz. Barış istiyoruz. Arkadaşlarımın hepsi Türkiye için dua ediyor. Her yıl bu dönemde seneye bitecek diye umut ediyoruz. Şimdi de ümit ediyoruz ki bitsin. Ancak belli olmaz. Yine bir yasa çıkar, uzayabilir." diye konuştu.

Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazı kesilerek öldürülmüştü.