AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’i ziyaret ederek Erdemir ile yaşadıkları sıkıntıları görüştü.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğunu ifade etti. Ziyarete ilişkin olarak bilgi veren Çaturoğlu, “Özellikle Kdz.Ereğli ve bölgemizin taleplerini ilettim. Genel Müdür Erdem’e; ERDEMİR’in Ereğli’miz ve ülkemiz için hayati öneme sahip gözbebeği bir kuruluşumuz olduğunu, ekonomik ve sosyal yönden Ereğli’miz ve bölgemizin kalkınmasına çok büyük katkılar sağladığını, ancak özelleştirildikten sonra satış, satın alma (tedarik), nakliyat, liman hizmetleri, yerel yönetimle ilişkiler ile kurumsal ve sosyal sorumluluk politikalarının Ereğli’mizin ve bölgemizin aleyhine geliştiğini, bunun tüm kesimler tarafından memnuniyetsizlikle karşılandığını ve ERDEMİR’in bu konularda azami oranda Ereğli ve bölge insanına yüzünün dönmesi gerektiğini belirttik. Bununla birlikte ERDEMİR AR-GE merkezinin açılış töreni esnasında bizzat Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır tarafından sözü verilen Erdemir 50. Yıl Metalürji ve Kimya Fakültesinin akıbetini sorduk” dedi.
OYAK Genel Müdürü Erdem’e ilettiği sorunların çözümü noktasında takipçisi olacaklarını ifade eden Çaturoğlu, bu konuları görüşmek ve çözüme kavuşturmak üzere ilerleyen süreçte bir toplantı yapacaklarını söyledi. Çaturoğlu ayrıca Genel Müdür Erdem’in de görüşmede ilettiği tüm konular hakkında kendisine verilen yetkiler dahilinde çalışma yapma sözünü verdiğini ifade etti.