Türkiye, yarın yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gitme hazırlıklarını tamamlıyor. Seçimde, 61 milyondan fazla seçmenin oy kullanması beklenirken, çeşitli önlemler ve yasaklar da uygulanacak. İşte seçimle ilgili önemli detaylar ve alınan tedbirler:

Diş Beyazlatma İşlemi ile Gülümsemenizi Geri Kazanın Diş Beyazlatma İşlemi ile Gülümsemenizi Geri Kazanın

Yarın gerçekleştirilecek seçimde, Adana, Ankara, Antalya, İstanbul gibi büyükşehirlerde ve diğer illerde farklı pusula renkleri kullanılacak. Büyükşehirlerde büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimleri yapılacak.

Sandıkların açılacağı saatler, doğu ve batı illerinde farklılık gösterecek. Doğudaki illerde oy verme saati bir saat erkene alınacak. Engelli veya hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler için seyyar sandıklar kurulacak.

Oy verme günü, yani yarın, saat 06.00'dan gece saat 00.00'e kadar alkollü içki satışı ve tüketimi yasak olacak. Aynı zamanda seçim günü, kahvehane, kıraathane gibi eğlence yerleri kapalı olacak ve yalnızca yemek servisi yapılacak. Silah taşıma yasağı ve yayın yasakları da seçim gününde geçerli olacak.

Sandık başında oy kullanma sürecinde, hamileler, hastalar ve engelliler sıraya alınmadan oy kullanabilecek. Seçmenlere hangi partiye oy verecekleri konusunda sandık başında herhangi bir müdahalede bulunulmayacak.

Seçim propagandası bugün saat 18.00'de sona erecek ve seçim yasakları yarın saat 23.59'a kadar devam edecek. Okullarda oy kullanma hazırlıkları tamamlanırken, seçmenlerin sandıkları kolay bulmaları için yönlendirme yazıları asıldı.

Seçimle ilgili alınan tedbirler ve uygulanacak yasaklar, adil ve demokratik bir seçim ortamı sağlamak amacıyla titizlikle belirlenmiştir. Herkesin oy kullanma hakkını özgürce ve güvenli bir şekilde kullanabilmesi için gerekli önlemler alınmıştır.