Bakan Mehmet Özhaseki'nin ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede, JICA Başkanı Dr. Tanaka Akihiko ile alınan kararın detayları ele alındı.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi'nden Emlak Vergisi Hatırlatması! Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi'nden Emlak Vergisi Hatırlatması!

Bakan Özhaseki, depremin bölgede oluşturduğu ağır hasara dikkat çekerek, geçen bir yıl içinde bölgede yoğun bir faaliyetin sürdürüldüğünü ve 400 bin civarında kalıcı konutun inşaatına başlandığını ya da tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti. Özhaseki, ayrıca iş yerleri için de benzer bir sürecin devam ettiğini ve vatandaşların kendi konutlarını inşa etmek istediklerinde teknik şartlara uygun olarak destek sağlandığını ifade etti.

JICA Başkanı Tanaka Akihiko ise, Ankara ziyareti öncesinde Gaziantep ve Kahramanmaraş'ı ziyaret ettiğini belirterek, şehirlerin yeniden inşası için yürütülen çalışmaların etkileyici olduğunu vurguladı.

Kentsel Tasarim 9

Akihiko, iki ülkenin jeolojik olarak benzer kaderler paylaştığını dile getirerek, Türkiye'nin deprem sonrası konteyner şehirlerle ve kalıcı konutlarla gerçekleştirdiği çalışmaların Japonya'daki deneyimlerden daha hızlı ilerlediğini ifade etti.

Görüşmede sağlanan 60 milyar Japon yeni değerindeki finansmanın, afet bölgesinin yeniden imarı ve ihyası için kullanılacağı belirtildi. Anlaşmanın, bölgedeki altyapı ve sosyal hizmetlerin güçlendirilmesine yönelik olduğu vurgulandı.