TFF başkanlığına Kahramanmaraşlı Çerkes aday! Erdal Alkış kimdir? TFF başkanlığına Kahramanmaraşlı Çerkes aday! Erdal Alkış kimdir?

Etkinliğe Kahramanmaraş’ı temsilen, Kahramanmaraş Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) sporcularından oluşan, 8 kişi ile katılım sağlandı.
Faaliyetle ilgili bilgi veren MADOSK Başkanı Özcan Baltacı; Aksaray sınırları içerisinde kalan, 3256 metre yüksekliğe sahip Hasan Dağı kış tırmanışını Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Ankara, İstanbul, Çanakkale, Kayseri, Konya, Mersin, Niğde ve Zonguldak illerinden gelen 60 civarında sporcu ile birlikte başarı ile tamamlamaktan duydukları memnuniyeti belirtti.

photo1703494887 (2)
Baltacı, açıklamasının devamında ise, “23 Aralık günü Aksaray ili Helvadere Kasabası Karbeyaz Otel civarında kampımızı kurduk. 24 Aralık gece saat 03.00’de yürüyüşe başladık. Ağır hava şartları, özellikle tipi nedeniyle biraz zorlanmış olsa da 7 saatlik bir yürüyüşün ardından zirveye ulaştık. Ancak tipi ve rüzgarın durmaksızın devam etmesi yüzünden zirve keyfini yaşayamadan birkaç fotoğraf çekip geri dönüşe geçtik. 3 saat süren dönüş yürüyüşünün sonrasında saat 13.00 gibi kamp alanımıza döndük” dedi.

Tırmanış organizasyonunda emeği geçenlere ve Adana ÇUGEZ (Çukurova Doğa Gezginleri Spor Kulübü) teşekkür eden Baltacı, ayrıca gerçekleştirdikleri bu tırmanışı Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’a armağan ettiklerini söyledi.