Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde 3.8 Büyüklüğünde Deprem! Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde 3.8 Büyüklüğünde Deprem!

Valilik tarafından yapılan açıklamada, yeniden yapılanma sürecinin rezerv alanların belirlenmesi ve bu alanlardaki sağlam konutların da yeniden tasarlanması üzerine odaklandığı belirtildi. Özellikle depremden etkilenen binaların yıkılmasının yanı sıra, yeni mimariye uyum sağlayamayan sağlam yapıların da yıkıldığı ifade edildi. Bu adımların, kente daha güvenli ve estetik açıdan uyumlu bir görünüm kazandırma amacını taşıdığı vurgulandı.

Whatsapp Image 2024 04 21 At 11.16.11 (1)

Depremler sonucunda 7 bin 491 binanın yıkıldığı, 4 bin 500 binanın ise acil olarak yıkılarak enkazlarının temizlendiği belirtildi. Kent genelinde 35 bin 500 binanın ağır hasarlı olduğu tespit edilirken, bu binaların yıkım çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Kahramanmaraş'ta yaklaşık 100 bin kişinin konteynerlerde yaşadığı bilinirken, afetzedelerin konut ihtiyacını karşılamak için yeni yerleşim yerleri ve konutların hızla inşa edildiği ifade edildi. Kentsel dönüşüm ve tasarım çerçevesinde, rezerv alanlardaki binaların yıkılmasıyla yeni özel tasarım binaların inşa edildiği aktarıldı. Bu yeni yapıların, coğrafi ve mimari koşullara uygun olarak özel olarak tasarlandığı belirtildi.

Şu anda rezerv alanlarda 21 bin bağımsız birimin yapımının planlandığı kaydedilirken, 10 bin bağımsız konutun inşaatının devam ettiği ifade edildi. Tamamlanması hedeflenen bu 21 bin bağımsız birimle birlikte Kahramanmaraş şehir merkezinin, modern bir mimari yapıya kavuşacağı belirtiliyor.