CHP’li Yalım, “Petrol fiyatlarında yaşan artışın yanı sıra Türkiye’de döviz kurlarında yaşanan aşırı yükseliş, son 1 yılda benzin fiyatlarının %176, motorinin ise %225 artmasına yol açmıştır. Türkiye genelinde faaliyet gösteren 5 bin şehirlerarası otobüsü kontak kapatma noktasına getirmiştir.” dedi.

“İCRA TAKİPLERİ VE HACİZLER”
CHP’li Yalım sözlerinin devamında, “Ticari olarak çalışan Şehirlerarası Otobüs İşletmeleri, halk otobüsleri, belediye otobüsleri, okul-işyeri servisleri, şehir içi - şehirlerarası - uluslararası taşımacılık yapan Kamyon ve TIR şirketleri çok büyük zararlar etmektelerdir. Sözü edilen araçların bir kısmı ticari faaliyetlerine son vermektedirler. Bazı firmalara borçlarını ödeyemedikleri için icra takipleri yapılmakta ve hacizler gelmektedir.” ifadelerini kullanarak Hazine ve Maliye Bakanlığına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına soru önergesi verdi. CHP’li Yalım şunları sordu:
1.Taşımacılık sektöründe kullanılan akaryakıtta KDV ve ÖTV’yi gemi ve yatlardaki gibi düşürmeyi planlıyor musunuz?
2.İcra takibi sonucunda haczedilerek yediemin depolarında bekleyen otobüs ve ticari araç sayıları kaçtır?
3.Turizme teşvik amacı ile otobüs firmalarına her yolcu için destek vermeyi planlıyor musunuz?
4.Servis firmalarına geçmiş zararlarının tazmini için herhangi bir çalışmanız var mıdır?
5.Kamu ihalesi alarak servis hizmeti veren taşımacılık firmalarına maliyet artışları nedeni ile ek ödeme yapılacak mıdır?
6.Kamu ihalelerinde firmaların mağdur olmamaları adına bundan böyle akaryakıt fiyatlarındaki artışta bir üst limit belirleyip, o limit aşıldığında ek ödeme yapılır şartı getirmeyi düşünüyor musunuz?
7.Tüm köprü, tünel ve otoyollarda ticari amaçla kullanılan her sınıf araca indirim uygulanması konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır?