31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde CHP'nin Kazandığı İller Ve Oy Oranları! 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde CHP'nin Kazandığı İller Ve Oy Oranları!

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nda Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi için aday toplantısı düzenlendi. İYİ Parti'nin Onikişubat Belediye Başkan Adayı siyasette adından söz ettiren Mehmet Sabancı seçildi. İl Başkanlığı'ndaki toplantıya İYİ Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu ve İl Başkanı Süleyman Tekerek'te katıldı.

Seçimlerde şerefli bir sonuç alacaklarını ifade eden Sabancı konuşmasında, "Dezavantajlarımız var. Karşımızda tam 35 yıldır bu şehri yöneten bir irade var ve 35 yıldır geldiğimiz durum, aldığımız yol ortada. Kahramanmaraş’ta 35 yıldır yapılan hatalarla, yanlış imarlarla, siyasete dayalı, ranta dayalı sistemle, şehri bu hale getirdiler kucağımıza verdiler.6 Şubat’ta ise bu durumun acı tablosuyla karşı karşıya geldik. Depremde başta 10 binlerce canımız olmak üzere, evlerimiz, işyerlerimiz yerle bir oldu. Şehir yıkıldı, hayat durdu. 1 yıl geçti, bir Allah’ın kulu çıkıpta, ‘Bunun sorumlusu benim, özür diliyorum’ demedi. İçlerinde tekrar aday olanlar da var. Hiçbir suçları yokmuş gibi, bu şehrin evlatlarının kanları dişlerine sıçradığı halde tekrar aday oluyorlar." dedi.

40 yıldır siyasetin içinde olduğunu aktaran aday Sabancı, "Ben 40 yıldır siyasetin bir köşesinde oldum. Bir gram rantın içerisinde olmadım, bir gram menfaatin içerisinde olmadım. Bu şehrin evlatlarını birbirinden ayırmadım. Sen şu partidensin, ben bu partidenim diye hiçbir gün ayrım yapmadım, kimseye de yukarıdan bakmadım. Birçoğunuz beni bilir tanır. Hiçbiriniz alnına leke çalmadım. Bundan sonra da Allah bize nasip ederse Onikişubat'ımız için aynı özeni göstereceğim.” ifadelerine yer verdi.