Adalet Bakanı Kenan İpek, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sandık birleştirme konusunda bir yetkisi olup olmadığı ilgili olarak, "O konuda YSK kararını bekleyelim. Seçimlerin güvenliğinin sağlanması anayasa gereği YSK’ya verilen bir görev. Mutlaka bir karar alacaktır.” dedi.

Adalet Bakanı Kenan İpek, ceza infaz kurumları ile tutukevlerinde bulunan hükümlü ve tutukluların, iş yurtlarında üretmiş oldukları ürünlerin tanıtımı ve satışının yapılacağı 12. İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nın açılışına katıldı. Açılış töreninden sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan İpek’e, bazı bölgelerde seçim sandıklarının birleştirilmesi konusu soruldu.

YSK KARARINI BEKLEYELİM

'AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in Yüksek Seçim Kurulu’nun sandık taşıma yetkisi olmadığı' yönündeki açıklaması sorulan Kenan İpek, “O konuda Yüksek Seçim Kurulu mutlaka bir karar alacak. O kararı bekleyelim.” ifadelerini kullandı. 'Yetki konusunda bir karmaşa olup olmadığı' da sorulan İpek, “Yüksek Seçim Kurulu’nun kararını bekleyelim.” dedi. Hukuki olarak bir değerlendirme yapması istenen İpek, “Ben onu o şekilde değerlendirmeyeyim. YSK’nın kararını bekleyelim. Seçimlerin güvenliğinin sağlanması anayasa gereği YSK’ya verilen bir görev. Mutlaka bir karar alacaktır.” diye konuştu.

25 Aralık iddianamesinin kabul edilmesinin ardından 'Bundan sonra kırmızı bülten ile ilgili ne gibi çalışmalar yapılacak' diye sorulan Adalet Bakanı, “Hukuk içerisinde ne gerekiyorsa yapılacak. Onun da bir prosedürü var. İddianamenin yazılması kabul edilmesi duruşmaların başlaması gerekiyorsa onları da yapacak tabi.” cevabını verdi.

AHMET HAKAN'A SALDIRIDA ÖRGÜT BAĞLANTISI DA ARAŞTIRILIYOR

Gazeteci Ahmet Hakan’a düzenlenen saldırının ardından İstanbul Başsavcılığı'nın olayın arkasında bir örgüt bağlantısı olup olmadığını araştırıldığını söyleyen İpek’e, bu konuda bir şüphe olup olmadığı da soruldu. İpek, şöyle konuştu: “Her konuda Cumhuriyet savcılarımız araştırma yapar. İstanbul Başsavcımız ile görüşmemiz de gördüm ki o konuyu da titizlikle araştırıyor arkadaşlar. Çok üzüldüğümüz bir hadise. Tekrar geçmiş olsun diyorum tüm basın camiasına. Hiç kimse bu şekilde şiddet kullanarak sadece elinde kalemi olan gazetecilerimize karşı eylem yapmasını asla bir hoş göremeyiz. Hukuk karşısında yargı karşısında ne gerekiyorsa yapılacak yapılıyor. Bundan herkes emin olsun.”