Depremzedelere AFAD Kira Yardımı Ne Zaman Yatacak? Mayıs Ayı Ödemeleri Bekleniyor! Depremzedelere AFAD Kira Yardımı Ne Zaman Yatacak? Mayıs Ayı Ödemeleri Bekleniyor!

Şahin, Tekke'nin, geçmişte yaşanan depremlerin izlerini silerek modern bir görünüme kavuşturulacağını belirtti. Bu süreçte, Kahramanmaraş'ın tarihi mirasını koruyarak şehri daha yaşanabilir bir hale getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Tekke mahallesindeki afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında yapılan çalışmalara değinen Şahin, 280'e yakın riskli yapının yıkımının hızla gerçekleştirileceğini dile getirdi. İlk aşamada, Ulucami ve otobüs durağının karşısındaki iki yapının yıkılacağını belirten Şahin, bu sayede Tekke'ye yeni bir yol açılacağını aktardı.

Şehrin dönüşüm sürecini değerlendiren Şahin, kentsel dönüşüm ve afet sonrası çalışmaların hızla ilerlediğini ve Kahramanmaraş'ın önümüzdeki yıl büyük bir değişim geçireceğini söyledi. Özel sektörün de yerinde dönüşüm projelerine başladığını vurgulayan Şahin, Kahramanmaraş'ın geleceği için umut verici adımlar atıldığını belirtti.