Operasyon kapsamında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda hareket edildi. İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Ordu, Sivas ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 146 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adana merkezli operasyonun detaylarını paylaştı. Forex yatırım vaadiyle yüksek kazanç sağlama iddiasıyla vatandaşlarla iletişime geçen çete üyelerinin, sahte yatırım uygulamaları üzerinden gerçek olmayan kazançlar göstererek, yaklaşık 1 milyar TL hesap hareketliliği yarattığı tespit edildi.

Operasyonlarda çeteye ait tabanca, pompalı av tüfeği, 35 kripto varlık madenciliği cihazı, 2 milyon 596 bin TL nakit para, çok miktarda altın ve döviz ile dijital materyale el konuldu. Operasyon sonucunda 300 milyon TL değerindeki taşınır ve taşınmaz mal varlığına da el konulması için adli işlemlere başlandı.

Gaziantep'te Drift Yapan Sürücü 32 Bin Lira Ceza Yedi! Gaziantep'te Drift Yapan Sürücü 32 Bin Lira Ceza Yedi!

Adana merkezli bu operasyon, finansal dolandırıcılıkla mücadelede atılan önemli adımlardan biri olarak dikkat çekerken, güvenlik birimlerinin sahte yatırım vaatleriyle vatandaşları kandıran çetelere karşı etkin bir mücadele sürdürdüğünü gösteriyor.