Türk İmar –Sen Adana Şube Başkanı Zakir Akbilmez, şehirde 2007 yılı öncesinde yapılan kamu hizmet binaları ve lojmanlarının depreme dayanıksız olduğunu iddia etti.

Akbilmez, 2014’de iş koluna bağlı Adana, Osmaniye , Hatay, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa’daki Çevre ve Şehircilik il müdürlükleri, Tapu ve Kadastro müdürlükleri, İlbank AŞ bölge müdürlükleri ile İl Afet ve Acil Durum müdürlüklerine yazdıkları yazıya bu kurumların verdiği cevapla böyle bir sonuca ulaştıklarını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik il müdürlüklerini söz konusu binalarla ilgili deprem tahkik çalışması yapmamakla suçlayan Akbilmez, bu durumun sorunun vahametini gösterdiğini ifade etti.

Adana Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binası için yıkım kararı verildiğini hatırlatan Zakir Akbilmez, ancak bu binanın boşaltılmadığını ve kamu çalışanlarının hayatlarının riske atıldığını ileri sürdü. Akbilmez, şöyle devam etti: “İllaki bir deprem olması mı bekleniyor? Yetkililerin vurdumduymaz bir tavırla hareket ediyor.”

Adana’nın 2. derece deprem bölgesinde yer aldığına dikkat çeken Akbilmez, başta kurum müdürleri ve Adana Valisi olmak üzere ilgili bakanlık yetkililerini göreve davet etti. Akbilmez, “En azından bakanlığınızdan ödenek talep ederek binalarınızın analizlerini yaptırın. Eğer güçlendirme gerektiriyorsa güçlendirme yapın. Yıkılacaksa yıkıp yeni bina yapılmasını sağlayın.”

Akbilmez, riskli binalarda görev yapan kamu çalışanlarının tedirgin olduğunu sözlerine ekledi.