Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, sporun tabanı ve temelini oluşturan okul sporlarına yöneticilerin daha çok önem vermesini arzuladıklarını söyledi.

Ataşbak, okul sporlarında yönetici ve beden eğitimi öğretmenlerinin özverili çalışmaları sonucunda Adana’nın başarılı bir grafik çizdiğini, Türkiye genelinde ferdi ve takım halinde önemli dereceler elde edildiğini belirtti. Ataşbak, başta sporcular olmak üzere, okul müdür ve yöneticileri, beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler ile çocuklarını spora yönlendiren velileri kutladı.

Daha önce okul sporlarını Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiğini, son 3 yıldır bu göreve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün üstlendiğini ifade eden Ataşbak konuşmasında şunlara yer verdi: “Geçen sezon 37 branşta, 2 bin 95 okuldan 15 bin 21 lisanslı sporcu ile toplam 3 bin 114 müsabaka gerçekleştirildi. Okullara daha iyi hizmet verebilmek için Okul Sporları Koordinatörü Nida Kaya’nın gözetiminde 3 görevliyle birlikte oluşturduğumuz birim, Milli Eğitim İl Spor Müdürlüğü ile koordineli çalışarak, okulların sorununun çözümüne yardımcı oluyor. Başarıyı çocuklarını spora yönlendiren duyarlı veliler sayesinde yakaladık. Sporun tabanı ve temelini oluşturan okul sporlarına yöneticilerin daha çok önem vermesini arzuluyoruz.”

Geçen sezon Türkiye finallerinde, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi güçlü illerin takımlarına rağmen ferdi ve takım sıralamasında 13 birincilik elde ettiklerini aktaran Ataşbak, yeni sezonda kentteki okulların daha önemli dereceler elde edeceklerine inandığını da sözlerine ekledi.