PTT 1. Lig’de gösterdiği başarıyla ligin bitimine 3 hafta kala Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Adanaspor’a tebrik mesajları yağıyor.
PTT 1. Lig ekiplerinden Adanaspor, ligin bitimine 3 hafta kala Gaziantep Belediyespor’u 3-2 mağlup ederek şampiyonluğu garantiledi. Süper Lig’e hazırlanan Adanaspor ekibine kent protokolünden de tebrik mesajları yağdı.
Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Adanaspor’un başarısının kent ekonomisine de katkılar sağlayacağını kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şehrimizin en önemli takımlarından Adanaspor’un, namı diğer Kaplanların 12 yıl aradan sonra açık ara şampiyon olması, bizleri de çok çok sevindirmiştir. Bu başarının kent ekonomisine çok büyük katkılar yapacağını biliyor ve inanıyoruz. Çünkü, yarın buraya çok büyük takımlar gelecek, köylerden, ilçelerden, şehirlerden taraftarlar akın edecek, başta toplu taşıma araçlarımız olmak üzere otel, lokanta gibi pek çok hizmet sektörü nasiplenecek, şehir ekonomisi canlanacak. Gönül ister ki, diğer güzide takımımız Adana Demirspor da bu başarıyı yakalasın. Öyle olsaydı, Adana’da her hafta Süper Lig maçı olur, esnafımızın kasası da parayla dolar, maddi ve manevi yönden çok büyük moral olurdu. Adanaspor bu güzel şampiyonluğu sonuna kadar hak etti. Talih, kader, güzel futbol, güzel oyun, arkadaşlık ve takım ruhu Adanaspor’u mutlu sona taşıdı. Ben buradan, tüm Adanaspor camiasına, başta Başkan Bayram Akgül olmak üzere fedakar teknik direktör, futbolculuğunda Beşiktaş’ta kaleci iken de öyleydi, beyefendi insan Engin İpekoğlu’na, tüm futbolculara, arkada kalıp isimlerini duyurmayan o gizli kahramanlara, çok emektar var bu kulüpte, altyapı sorumluları dahil hepsine saygılarımı sunuyorum, tebrik ediyorum, başarılar diliyor, teşekkür ediyorum. İnşallah Süper Ligde de başarılı olacaklar. Kentimiz için, esnafımız için çok hayırlı bir başarı elde ettiler. Allah devamını getirsin.”
Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya ise kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Adanamızın güzide iki takımından biri olan Adanaspor’un şampiyonluğu, Türkiye’nin 1 numaralı kenti olan, dünya kenti adayı Adana’mıza hayırlı olsun. Adanaspor, aylar süren mücadelesini ligin bitimine 3 hafta kala noktalayarak, şampiyonluğunu ilan etti. Adana’mızın 12 yıl aradan sonra süper ligde bir takımla temsil ediliyor olması çok önemlidir. Bu şampiyonluk, Adana’mıza yeni bir heyecan getirdi. Kentimiz ekonomisine süper lig katkısı sağlanacak. 4 yıl önce Kasımpaşa ile yaptığı Play-Off Şampiyonluk Maçı’nda üyelerimizle otobüslerle Ankara’ya giderek destek verdiğimiz Adanaspor’a olan inancımız heyecanını kaybetmeden sürdü. Ligin başından itibaren aylar süren mücadelesinden başarıyla çıkan Adanaspor’a şampiyonluk, bir numaralı kentimiz Adana’ya süper lig yakışır. Adanaspor’un şampiyonluğu hayırlı olsun.”
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak da 12 yıllık özlemin sona erdiğini vurgulayarak, “Her türlü potansiyele sahip olan spor kenti Adana’da, süper ligde ekibimizin olmaması büyük eksiklikti. Bu açığı gideren ve kentimizin marka değerini artıran Adanaspor’u kutluyorum. Dileğimiz, Adana Demirspor’un da Süper Lige yükselmesidir. Turuncu-beyazlı ekibin sevincini paylaşıyoruz. Bu arada bizlerin ve yerel yöneticilerin de sorumlulukları arttı. 12 yıllık özlemi gideren Adanaspor’u herkes sahiplenmeli. Yakalanan fırsat iyi değerlendirilmeli. İl Spor Müdürlüğü olarak ekibimizle birlikte turuncu-beyazlı kulübe her türlü desteği vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Başkan Bayram Akgül’ün şahsında Adanaspor ailesini tekrar kutluyorum” diye konuştu.
CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise Süper Lig sırasının Adana Demirspor’da olduğunu savunarak, “Adanaspor’umuz yaşamın acıdan, kandan ve gözyaşından ibaret olmadığını, mutlulukların da var olduğunu bize hatırlattı. Şimdi sıra Adana Demirspor’umuzda. Süper Lig’de ikinci takımımızı da görmek, mutluluğumuzu ikiye katlamak istiyoruz” diye konuştu.
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da Adanaspor’un başarısının herkesi sevindirdiğine dikkat çekerek “Bu sevinç hepimizin ortak sevincidir. İnşallah Süper Lig’de de aynı başarıları ve aynı sevinci yine birlikte yaşarız. Aynı şehirde, aynı ligde oynayan Adana Demirspor için de umutlarımızı koruyoruz. Kalan maçları en iyi şekilde değerlendirerek Süper Lig’de ikinci Adana takımını görmeyi güçlü biçimde umut ediyoruz. Süper Lig’de iki Adana takımını görmek hepimizin ortak hayalidir. İnşallah bu hayalimiz de gerçekleşir. Mutluyuz, umutluyuz. Bu vesileyle; şampiyonluğunu ilan eden, süper Lig’e adım atmayı garantileyen Adanaspor’un değerli yönetimini, oyuncularını ve taraftarlarını tebrik ediyorum. Adana Demirspor’a da Süper Lig yolunda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da ligin bitimine 3 hafta kala Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Adanaspor’u kutladı. “Aylar süren zorlu mücadeleler sonucunda bir üst lige çıkan Adanasporumuzu, başta futbolcular olmak üzere, teknik ekibi, kulüp başkanını ve bütün maçlarda takımını yalnız bırakmayan tüm taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Adana Demirsporumuz da kalan maçlar sonucunda Spor Toto Süper Lig’e çıkarsa sevincimiz ikiye katlanır. Yıllardan bu yana bu günlerin özlemi vardı. Bu özlem artık sona erdi. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise Adana Demirspor’un da aynı başarıyı göstererek Süper Lig’de ikinci Adanalı temsilci olmasını dilediğini belirterek, “Bu şampiyonluk Adana’ya bayramı da getirdi. Gelecek sezen Süper Ligde mücadele edecek olan Adanaspor’un daha güzel bir stadyumda mücadele edebilmesi için yeni stadımızın inşaatı gece gündüz demeden devam etmektedir. 33 bin kişilik kapasiteye sahip olacak yeni stadımızda süper ligin bütün takımlarını misafir edeceğiz. Dünya standartlarında olacak yeni stadımız hem Adana’ya, hem Adanaspor’a yakışır nitelikte olacaktır. Bütün hemşerilerimizi yeni stadımızda Adanaspor’a destek olmaya beklediğimizi de belirtmek isterim. Şehrimizin özlemle beklediği bu şampiyonlukta emeği geçen başta Kulüp Başkanımız Bayram Akgül olmak üzere, teknik heyetimiz, değerli futbolcularımız ve tüm taraftarlarımızı tebrik ediyor, bu başarının Süper Ligde de devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.