Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bölge ekonomisine yön verecek noktaları Ceyhan ve Adana’ya bağlayacak Ceyhan-Sarımazı yolundaki çalışmaları denetledi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve belediye bürokratlarıyla birlikte yapımı süren yolda incelemelerde bulunan Hüseyin Sözlü, Ceyhan-Sarımazı yolunun, sadece bu iki yerleşim merkezini bağlayan bir hat olmadığını ifade etti. Sözlü, “Burası, Ceyhan-Yumurtalık Serbest Bölgesi’ni Ceyhan’a, dolayısıyla Adana’ya bağlayan bir yol. Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ni bu yolla doğrudan Adana’ya bağlıyoruz. Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi’nin oluşmasının ardından Adana’yla bağlantısı da bu yol aracılığıyla olacak. Adana ve Ceyhan ekonomisi açısından çok önemli bir hizmeti yerine getiriyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu, yapımı tamamlanan Karaisalı-Kızıldağ yolunun ardından, Ceyhan-Sarımazı yolunun ulaşıma açılması için büyük gayret gösterdiklerini kaydetti. Bekaroğlu, “Birinci etap çalışmaları bir ay içinde tamamlanacak. İkinci etap ise kışa kadar bitirilecek. 15 km uzunluğundaki yol 20 metre genişliğinde yapılıyor ve üç şeritli olacak.” diye konuştu.