Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Karaisalı-Kızıldağ yolunun yayla dönemine yetiştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Yol yapımında çalışan işçileri ziyaret eden Başkan Hüseyin Sözlü, çalışanlara baklava ve lokum ikram etti. Başkan Sözlü, 10 yılda bitirilemeyen yolu 3 ay içinde tamamlayacaklarını dile geçirdi.

2014 yılında 600 kilometre yol yaptıklarını ve 2015’te bin 100 kilometre daha yol yapacaklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, büyük önem verdiği Karaisalı-Kızıldağ arasındaki yolda süren genişletme, virajları tehlikesiz hale getirme çalışmalarını yerinde denetledi, işçilere baklava ve lokum ikram etti.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ve belediye bürokratları ile birlikte yol çalışmalarının yapıldığı bölgeye giderek incelemelerde bulunan Başkan Sözlü, “Çok önemli bir proje yürütüyoruz. Kızıldağ bizim önemli yaylalarımızdan bir tanesi. Ramazanoğulları’ndan beri Adana’nın en köklü yaylası. Allah nasip ederse Kızıldağ-Karaisalı yolunu bitirdiğimizde yolu yarı yarıya kısaltmış olacağız. Bizden önceki dönemde 10 yılda yapılamayan yolları, biz 3 ay gibi bir sürede zor doğa şartlarında, büyük bir mücadele vererek tamamlayacağız.” dedi.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da Başkan Sözlü’ye teşekkür ederek, “Karaisalı-Kızıldağ yolu 25 km ve bunun yarısını, zemini toprak olan kısmını önceki dönemlerde 5 yılda tamamladılar. Biz sert kayalık zemini olan kalan bölümü 3 ayda, asfaltı dökülmüş halde teslim edeceğiz inşallah. Adana Büyükşehir Belediyemize ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Vatandaşımıza da hayırlı olsun.” diye konuştu.