Bu kadar özelliğine karşın keçiboynuzunun Türkiye'de hak ettiği değeri bulamadığını öne süren Eti, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bugün için keçiboynuzu meyvesi üretimimizin tamamına yakını doğada kendiliğinden yetişen yabani bitkilerden elde ediliyor. Keçiboynuzu bitkilerinin bir bölümü erkek, bir bölümü ise dişi özellik gösteriyor. Sadece dişi bitkilerden meyve alınırken erkek bitkiler dişilerin tozlaşmasında görev yapıyor. Kırsal kesimde özellikle meyve vermeyen erkek bitkiler yakacak elde etmek ve arazi kazanmak amacıyla yok ediliyor. Bu durumda, tozlaşıp döllenemeyen dişi bitkiler meyve vermiyor. Ticari anlamda yüksek verim ve kaliteli meyveler verebilen aşılı keçiboynuzu bahçelerinin kurulması için yetiştiricilerin özendirilmesi büyük önem taşıyor.”Prof. Dr. Eti, çok sayıda rahatsızlığa iyi gelen keçiboynuzunun sağlık alanının yanı sıra gıda sanayisi ve endüstride de önemli yeri olduğunu ifade etti.