Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kardeş ülke Kosova’nın Demokratik Türk Partisi yöneticilerini makamında konuk etti. Kosova Demokratik Türk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Orhan Lopar ve beraberindeki heyeti Adana’da misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Sözlü, “Kardeşlik ruhunu diri tutacağız” dedi.
Kosova Cumhuriyeti Demokratik Türk Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Orhan Lopar başkanlığındaki heyet, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş ile birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti.
Orhan Lopar, Kosova’daki Arnavut ve Boşnak nüfusa karşı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün her zaman destek verdiğini, ülkesi ile Adana arasında gerek ticari, gerekse kültürel bağların arttırılması konusunda gayret gösterdiğini dile getirip, teşekkür etti. Orhan Lopar, “Sayın Hüseyin Sözlü, yalnızca belediye başkanı olduğu Adana’ya değil, tüm Türk dünyasına hizmet ediyor. Bizler Kosova Demokratik Türk Partisi yöneticileri olarak Başkan Sözlü’nün desteklerinden dolayı kendisine minnettarız” dedi.
“Gıda, inşaat, enerj ve madencilik sektörleri cazip”
Başkan Sözlü de gıda, inşaat, enerji ve madencilik sektörlerinde yatırım imkanı olan Kosova’da Adanalı işadamlarının fırsatları değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Adana ile Kosova arasında ekonomik işbirliği köprülerinin kurulması ve güçlenmesi temennisinde bulunan Başkan Sözlü, Kosova’da yatırım yapan Türk işadamlarının bu ülke üzerinden Avrupa Birliği’ne de ihracat yapma imkanı bulduğunu ifade etti.
Türkiye ile Kosova’nın tarihten gelen bağlarını ticaretle pekiştirmesi gerektiğini kaydeden Başkan Sözlü, “Türkiye-Kosova ilişkilerinin kardeşlik zemininde gelişmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrasında da bize düşeni yapıp, ilişkilerin gelişmesine katkı sunacağız. İki yıldır Kosova’da kurduğumuz Ramazan sofralarıyla kuvvetlendirdiğimiz bu kardeşlik ruhunun Türk Dünyası’nın birlik ve dirliği için büyük bir ihtiyaç olduğunu biliyor, bu ruhun diri kalmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Başkan Sözlü, misafirlerine Büyükşehir logolu gümüş işlemeli tabak, bozkurt heykelciği ile el dokuması kilim hediye etti. Kosova Demokratik Türk Partisi yöneticileri de üzerinde Kosova bayrağı şapka, kurdele ve Prizen şehrinin silüeti olan porselen tabak armağan etti.