Kent Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kozan Ticaret Borsası salonundaki toplantıda, Tarım ve Hayvancılık Çalışma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hikmet Saygılı, organik ve iyi tarım ürünleri ile yöresel gıda ve el sanatları ürünlerinin satılabileceği bir üretici pazarı kurulmasının ilçe ekonomisi ve turizmin gelişmesine, yeni istihdam alanı oluşturulmasına katkı yapacağını düşünerek proje hazırladıklarını anlattı.

İlçede kurulacak pazarın üreticilere fayda sağlayacağını, beraberinde gelişim gösteren turizmi de destekleyerek farkındalık yaratacağını ifade eden Saygılı şunları kaydetti:

"Köylerimizin ürettiği ürünleri direk pazarlanması için belediye tarafından tarihi bir bölgede bu üreticilere yer ayrılması ve ayrıca kadın girişimcilerin burada ürettiği yöresel el ürünlerini satışa sunmasını sağlamayı amaçlıyoruz.  Bizler de elimizden gelen teknik desteği vereceğiz. Çeşitli kurumlara sunduğumuz projelerle üreticilerimize mali açıdan katkıda bulunmayı da hedefliyoruz. Burada özellikle muhtarlarımıza büyük iş düşüyor. Muhtarlarımızın önderlik ederek projeyi mahallelerindeki üreticilere anlatmaları ve teşvik etmeleri gerekiyor."

Toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz ve komisyon üyesi olan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Tanrıverdi de görüşlerini ve önerilerini dile getirdi.