Adana’nın Karaisalı ilçesinde, Batı Klikya Komutanı Sinan Tekelioğlu komutasındaki Kuvayı Milliye teşkilatının şehre girişi nedeniyle kutlama programı düzenledi.

Batı Klikya Komutanı Sinan Tekelioğlu'nun karargah olarak kullandığı Çukurova'nın Örcün Mahallesinde sabah başlayan kutlamalar öğleden sonra Karaisalı ilçe merkezinde devam etti. Atatürk Anıtına Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan tarafından çelenk konuldu. Ardından saygı duruşu gerçekleştirildi, ardından İstiklal Marşı okundu.

İkinci kutlama ilçe merkezindeki Kuvayı Milliye Anıtı önünde yapıldı. Saygı duruşundan sonra bando eşliğinde Yörükler Çarşısı'na kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi. Çarşı içinde Türkiye Kuvayı Milliye Mücahit Gaziler Derneği Karaisalı Şubesi açılışı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Aslan, Kuvayı Milliye hareketinin başladığı, Türkiye'nin en eski ilçelerinden Karaisalı'da böyle bir derneğin geç açılmasından dolayı herkesten özür diledi. Aslan, "Bu dernek aslında Kurtuluş Savaşı sonrası açılmalıydı." dedi.

Türkiye Kuvayı Milliye Mücahit Gaziler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker de konuşmasında, 5 Mart 1951 yılında Adana'da Kuvayı Milliyeciler tarafından kurulan ve kamu yararına çalışır olan derneklerinin faaliyetine devam ettiğini ve 30'a yakın şubesi ile hizmet verdiklerini söyledi.

11-12 Nisan tarihlerinde Kuvayı Milliye Şenlikleri ilçe stadında devam edecek. Şenlikte Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan sahne alacak.