Adana’nın Seyhan ilçesinde Celalettin Sayhan İlkokulu sınıf öğretmeni Ayhan Can, eğitime yenilikçi bir yaklaşımla bakarak Renkli Dünyam adını verdiği yepyeni bir sınıf modeli oluşturdu.
“Renkli Dünyam” adını verdiği bu sınıfta öğrencilerin bireysel, sosyal ve zihinsel gelişimlerini destekleyecek farklı etkinlik mekanları aynı ortamda düzenleyen Ayhan Can, “Çocuklar renkli bir dünyaya sahiptirler. Onların içindeki renkli dünyayı keşfetmek ve onların renkli dünyasında onlarla birlikte zaman geçirmek eğitim ve öğretimde başarıyı sağlayacak bir anahtardır. Sınıf ortamlarının çocuklar için cazibe merkezi olan, onların severek vakit geçirebileceği ortamlar olarak düzenlenmesi gerekmektedir. Sınıftaki renkler birbiri ile uyumlu olmalıdır. Çünkü renkler öğrencilerin fiziksel ve davranışsal durumunu etkilemektedir. Nefes alışımız, kan basıncı, nabız, kas etkinliği renklerle değişebilmektedir. Hayatın canlı renkleri ile donatılmış, ilgi çekici materyaller ile zenginleştirilmiş sınıf ortamları öğrencilerin sınıfta mutlu olmalarını, daha fazla ve severek zaman geçirmelerini sağlayacaktır. Sınıflar çocukların hayal dünyalarını harekete geçirebilecek kadar renkli, onların istedikleri her şeye anında ulaşabilecekleri kadar zengin bir çevre olmalıdır” dedi.
Sınıf ortamında geliştirilmiş renkli zengin materyaller ile çocukların hoşça vakit geçirmelerini sağlayan ve kurulan sınıf kütüphanesi ile öğrencilere küçük yaştan itibaren okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçlayan Ayhan Can öğretmen, bu sınıf modelinin tüm yurtta model alınmasını istiyor.
Ayhan Can, her öğretmenin hayallerini harekete geçirmesini ve çevresindeki meslektaşlarını yaptıkları çalışmalar ile etkilemesini istedi.