Seyhan Belediyespor Kulübü’nün 16 farklı branşta 30 kupa ve 122 madalya kazandığı belirtildi.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediyespor’un ulusal ve uluslararası dereceler arasında U-19 Türkiye 2’nciliği, Futsal Türkiye 3’lüğü, Tekvando Türkiye 3’cülüğü, Kick Boks Türkiye Şampiyonluğu, Tekvando Akdeniz Bölge 1’inciliği, Tenis Türkiye 1’inciliği, Voleybol Final Grubu birinciliği ve 4 ayrı kategoride atletizm bölgesel kros liginde Akdeniz 2’nciliği aldığını belirtti.
Karalar, Seyhan Belediyespor’un 2015-2016 sezonununda da futbolda 7, hentbolda 2, voleybolda 7, atletizmde 5, teniste 3, tekvandoda 2, wu-shuda 2 ve kick boksta 2 kupa kazandığını kaydetti.
Spora sadece futbol olarak bakmadıklarını belirten Başkan Karalar, sporun her branşını desteklediklerini ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ ile ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözlerini hatırlatarak zeki, çevik ve aynı zamanda karakterli insanlar yetiştirmenin yolunun spordan geçtiğini ifade etti.
Seyhan Belediyespor’un büyük başarılar elde etmesinin ve sezonu çok sayıda kupa ve madalya ile tamamlamasının kendisini çok mutlu ettiğini belirten Başkan Karalar, spora destek vererek gençleri uyuşturucu illetinden de uzak tutma çalıştıklarını söyledi. Karalar, “Bizler özellikle amatör spora ve sporcuya destek veriyoruz. Şehrimizin takımlarının daha iyi yerlere gelebilmesi için alt yapının çok önemi var. Bizim burada yetiştirdiğimiz sporcular bizleri sadece ulusal anlamda değil uluslararası yarışmalarda da temsil ediyor. Çağımızın illeti şüphesiz uyuşturucu. Gençlerimizi uyuşturucu illetinden kurtarmak bu beladan uzak tutmak için spora önem veriyoruz. Onları spora yönlendirirsek bu beladan kurtarabiliriz. Çünkü spor uyuşturucunun panzehiridir. Spor yapan insan bu illete bulaşmaz. Kentimizdeki uyuşturucu kullanım oranı diğer illere göre çok fazla bunu düşürmek için yeni tesisler açıyor amatör sporu destekliyoruz” dedi.