Bitlis'te 21 yıl önce kuzeni Fatma (35) ile evlenip Adana'ya göç eden Emin Kaynat'ın 5 çocuğundan biri olarak dünyaya İbrahim (16) doğumdan sonra uyku sorunu yaşadı. Dönerci ustası baba Emin Kaynat, oğlunun uyku sorununa çözüm bulabilmek için doktor doktor gezdi ancak kesin bir teşhis konulamadı. 7 yaşına gelen ancak gelişimi yetersiz kalan İbrahim'i tekrar hastaneye götüren baba, burada çekilen filmde oğlunun doğuştan bir böbreğinin olmadığını, mevcut böbreğin de iflasın eşiğinde olduğunu öğrendi.

5 yıldır diyalize bağlı yaşayan İbrahim Kaynat, 16 yaşına geldiğini ancak bir gün olsun arkadaşlarıyla birlikte rahat rahat oynayamadığını belirterek, "Arkadaşlarımla birlikte futbol oynamak istiyorum. Onlar gibi rahat rahat okula gitmek istiyorum" dedi. Gece-gündüz diyalize girdiğini anlatan Kaynat, "Bir türlü bana böbrek sırası gelmedi. Tek böbreğim vardı o da iflas etti. Böbrek bulunamayanların öldüğünü görüyorum. Ben de ölmek istemiyorum çok korkuyorum. Türkiye'de insanlar biraz duyarlı olsa organlarını bağışlasa belki bir can kurtulur" dedi.

Anne Fatma Kaynat ise oğlunun sabaha kadar diyaliz makinesine bağlı kaldığını ifade ederek, "Oğlumun tek böbrekli olduğunu doktorlar bilemedi. 7 yaşında renkli film çekince ortaya çıktı. Belki daha önce bilseler böbreği iflas etmezdi. Şimdi oğlum böbrek nakli bekliyor ama hiç ses çıkmadı bu zamana kadar. Benim böbreğim uysa vereceğim ama uymuyor. Babası da hasta olduğu için böbreğini veremiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Oğlum gözümün önünde her gün eriyor" diye konuştu.

Kaynat, yıllardır hiç uyumadıklarını evin her tarafının ilaç olduğunu oğlu için yardım istediğini söyledi.