Türkiye Mimar Mühendisler Odası (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, meclisten çıkan torba yasayla ilgili, "Bu yasa değişikliğiyle TMMOB'nin mesleki denetimi engellenmekte, toplumsal mücadele içindeki etkinliği kırılmak istenmektedir" dedi.

Biçer, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, Gezi Parkı direnişine destek veren TMMOB'un yetkilerinin yeni yasayla tırpalandığını ileri sürdü. Meclis Genel Kurulu'ndaa görüşmeleri devan eden torba yasaya eklenen bir maddeyle TMMOB'a bağlı odaların asli görevi olan mesleki denetimin ortadan kaldırıldığını dile getiren Biçer, "Anayasa'nın 135. maddesine göre bir kamu kuruluşu lan TMMOB'bib üyeleriyle olan ilişkisi devreden çıkarılmıştır" dedi.

Düzenlemenin meclisten usule aykırı bir biçimde çıktığını iddia eden Biçer, "Bu yasa değişikliğiyle TMMOB'un mesleki denetimi engellenmekte, toplumsal mücadele içindeki etkinliği kırılmak istenmektedir. Bu torba yasayla kamu kaynaklarının talanı merkezileştirilmekte, belediyeler ve meslek odalarının hak, yetki ve görevleri ellerinden alınmakta, mimari projeler, Fikir ve Sanat Eserleri Yasası kapsamından ve eser olmaktan çıkarımaktadır. TMMOB, kurulduğu günden beri mesleki örgütlenmesini koruyarak, baskıcı dönemlere, anlayışlara karşı nasıl direndiyse, bundan böyle de direnmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.