Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Feke ilçesinin tarihi mekanlarla süslü yapısının iç ve dış turizme açılması gerektiğini söyledi.
CHP Feke İlçe Başkanı Mehmet Ali Kızıloluk ile birlikte Sülemiş Mahallesi, Feke Kara Kilise ve Feke Kalesi’ni gezen Tümer, geçmiş yıllarda proje müellifi olarak çeşitli onarımlar yaptığı tarihi yerlerin Adana’nın turizm potansiyelinde önemli bir değer olduğunu kaydetti.
KORUMA AMAÇLI ONARIM YAPMIŞTI
Feke Kalesi’nin Yumurtalık’tan Kapadokya’ya gidilen antik yol üzerinde bulunduğuna işaret eden Tümer, Milattan Sonra (MS) 1000 yıllarında yapılan kaleye insanların ziyaret edebilmesi adına ekibiyle birlikte koruma amaçlı onarımlar gerçekleştirdiğini 1400 yıllarına kadar aktif olarak kullanılan kalenin tarihe ışık tuttuğunu söyledi.
"DÜNYA ÜLKELERİ TURİZMDEN ÖNEMLİ GELİR ELDE EDİYOR"
Feke ilçesinin ilk yerleşim yerinde yaptığı incelemelerde tarih kokan mekanların turizme kazandırılamamasından duyduğu üzüntüyü paylaşan Tümer, “Tüm dünya ülkeleri tarihlerini yansıtan mekanları restore ederek turizme kazandırıyor. İnsanlar, atalarının mirasını gelecek nesillere aktarmakla birlikte turizmden de önemli gelir elde ediyor. Adana’nın neredeyse tüm ilçelerinde eşi benzeri olmayan tarihi yapılarımız mevcut ancak turizme kazandıramıyoruz” diye konuştu.
Tümer, tarihi mekanların turizme entegre edilebilmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.