Kozan Belediyesi, 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası'nda, ilçe turizmine ve ekonomisine destek olmak amacıyla tanıtım filmi çektirdi. "Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması" projesi kapsamında profesyonel bir ekip tarafından çekilen 26 dakikalık filmde, Kozan’ın tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri, yöresel ürünleri, sosyal ve ekonomik yapısı gibi çok sayıda konu başlığı ele alındı.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) "2014 Yılı Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı" kapsamında desteklenen proje ile Kozan’ın turizm potansiyelinin, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığının, görünürlüğünün ve ziyaretçi sayısının artırılması amaçlıyor. İngilizce alt yazının da ekleneceği filmin, çoğaltılarak tüm il ve ilçe belediyelerine, valiliklere, kaymakamlıklara, televizyon kanallarına, tur acentelerine ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gönderileceği bildirildi.

Kozan’ın tanıtımı için tüm kaynakları seferber ettiklerini belirten Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, "İlçemiz eşsiz tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve kültürel değerleri ile Çukurova Bölgesinin yıldızıdır. İlçemizin gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında tanınırlığını ve konaklayan tursit sayısını arttırmak ve ilçe ekonomimize destek olmak amacıyla, Kozan Belediyesi olarak tanıtım ve yatırıma yönelik bütün fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz. Anavarza’nın, Kozan Kalesi’nin, Manastırın, Bedestan’ın ve sayısız tescilli tarihi konağımızın tanıtımını yaparak turizmin ilçe ekonomimizin lokomotifi olmasını amaçlıyoruz." dedi.