Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği dedektifleri, uyuşturucu şebekesinin il il gezerek 'gölge oyunu' sergileyen tiyatrocu Ö.A.'yı kurye olarak kullanacakları bilgisini aldı. Ekipler, Ö.A. Diyarbakır'da gösteri yaparken, uyuşturucu tacirlerinin de aracın tamponlarını esrar yerleştirdiğini saptadı. Gösterisini tamamlayan Ö.A., Adana'ya hareket ederken, uyuşturucunun sahibi Ö.U. da kendi aracıyla peşinden takip etmeye başladı.

Ö.A.'nın kullandığı otomobili, Tarsus- Adana- Gaziantep Otoyolu'nun (TAG) İncirlik Park alanında durduran ekipler, narkotik köpeği 'Pako'yu da kullanarak arama yaptı. Yapılan aramada otomobilin tamponuna gizlenen 6.5 kilo gram toz esrar ele geçirildi. Ö.A.'yı uzaktan takip eden Ö.U. da ekiplerce yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Ö.U tutuklanırken, farkında olmadan 'gölge oyununa' ortak olan Ö.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ayrıca, KOM Şube Müdürlüğünce yapan zehir tacirlerine yönelik 13-18 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen 8 operasyonda da 600 kilo esrar ele geçirildi, 9 kişi gözaltına alındı. Bu şüphelilerin tutuklanıp, tutuklanmadığı konusunda bilgi verilmedi.