ADIYAMAN (AA) - Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş'ta AK Parti il başkanlıklarında kutlamalar gerçekleştirildi.

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı üyeleri, kesin olmayan sonuçlara göre 4 milletvekili çıkarılan kentte seçim başarısını kutladı. Partililer, açıklanan seçim sonuçlarının ardından Gölbaşı Caddesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen partililer, tek başına iktidara gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Gösteri alanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu için tezahüratlarda bulunan partililerin kent genelinde kutlamaları devam ediyor.

- Malatya

AK Parti Malatya İl Başkanlığında sonuçları takip eden çok sayıda partili, oyların büyük bir bölümünün açıklanmasının ardından bina önüne çıkarak, sevinç gösterisinde bulundu. Ellerinde Türk Bayrağı ve AK Parti flamalarıyla parti binası önünde halay çeken vatandaşlar, meşale yakarak kutlama yaptı.

Partide sonuçları takip eden İl Başkanı Hakan Kahtalı ve milletvekilleri Öznur Çalık, Nurettin Yaşar, Bülent Tüfenkci ve 6. sıra milletvekili adayı Ufuk Önalan bina önüne çıkarak, vatandaşları selamladı. Kahtalı ve milletvekilleri verilen destek için halka teşekkür etti.

Vatandaşlar, daha sonra konvoy oluşturarak, şehir turu attı. Şehir merkezinde ise toplanan çok sayıda vatandaş, "Tek başına, iş başına", "Recep Tayyip Erdoğan" gibi sloganlar atarak, ellerinde bayraklarla kutlama yaptı. 

- Kahramanmaraş

Genel seçimde AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı önünde toplanan partililer tarafından kutlandı.

Partililer ve vatandaşlar, genel seçimin resmi olmayan sonuçlarının netlik kazanmasının ardından, il başkanlığı önünde toplanmaya başladı.

Sonuçları parti binası önüne kurulan platformdan ellerinde bayraklar ve dövizlerle izleyen partililer, resmi olmayan sonuçlara göre sandıktan tek başına AK Parti iktidarının çıktığının belirlenmesinin ardından müzik eşliğinde sevinç gösterisinde bulundu.

AK Parti İl Başkan Vekili Ahmet Göngör, burada yaptığı konuşmada, büyük zafere imza attıklarını belirterek, sevinçlerine ortak olan vatandaşlara teşekkür etti. Güngör, taşkınlık yapılmamasını istedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilen Celalettin Güvenç ise partililerin coşkusuna ve gururuna ortak olduğunu söyledi. 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşananları iyi bildiklerini belirten Güvenç, şunları kaydetti:

"Bu millete 7 Haziran'dan bu yana neler yapıldığını ve neler yapmaya çalıştıklarını hep beraber yaşadık. Ama Allah'a şükür hep beraber, bu saldırıları püskürttük. Anlamadıkları bir şey bu topraklar boş değil. Bu başarı milletin başarısı. Bugün bize düşen tevazudur, şükürdür. Bize düşen tekrar milleti kucaklamaktır. Bize düşen yeniden bu milleti kucaklayıp 21. asıra mührümüzü vurmaktır. Bu yüzden dualarını beklemekteyiz. Dualar sizden çalışma AK kadrolardan."