Demokrasi Parkı'nda toplanan sendika üyeleri, ellerindeki kitaplarla eylem yaptı.

Genç Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ubeydullah Işık, yaptığı açıklamada, Türkiye'yi kaos eylemleriyle istikrarsızlaştırmak ve kardeşlik iklimini bozarak siyasi çıkar sağlamaya çalışanlara karşı böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin seçim öncesinde karanlık kişiler tarafından provokasyonlarla kaosa sürüklenmeye çalışıldığını belirten Işık, "Geçtiğimiz günlerde bir savcımızın kalleşçe şehit edilmesi, sözünü ettiğimiz hassas dönemin en önemli olayıdır. Bu cinayeti büyük bir nefretle kınıyor, kamuoyunu sağduyuya davet ediyoruz" dedi.

Eski Türkiye özlemi duyanlara fırsat vermeyeceklerini ifade eden Işık, milleti ve değerlerini hedef alanların senaryolarında yer almayacaklarını vurguladı.

Özellikle üniversite gençlerine seslenen Işık, şöyle konuştu:

"Geçmişte de üniversite gençliği arasında çeşitli ayrımlar çıkardılar. Suni olarak yaratılan bu şiddet dalgasından kim zarar gördü, kim kazandı. Şiddetle, kavgayla, terörle bugüne kadar kim kazandı. Bunu en iyi sen anlayabilir, en iyi sen görebilirsin. Milletimizin, hem dışarıdan hem de içeriden tezgahlanan kirli oyunlarla, hedef alındığı bir süreçte gençliği yalnız bırakmayacağız. Soylu gençliğin inşası medeniyet değerlerimizin ihyası için kitap okuyup kendimizi en iyi şekilde yetiştirerek, her zaman üzerimize düşeni yapmayı milletimize karşı bir borç bileceğiz"