AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’ın katılımı ile AK Parti Adıyaman il danışma meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Adıyaman Belediye konferans salonunda AK Parti il danışma meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Danışma meclisine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Başkanı Abdurrahman Dimez, İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümeş, Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu ve partililer katıldı.
İl danışma meclisi toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Abdurrahman Dimez, genel ve yerel seçimlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Adıyaman teşkilatının alnının akıyla çıktığını belirterek, geçmişten bu güne görev yapan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında, “14 seneyi aşkın bir süredir Türkiye’de istikrar ve güvenin oluşmasına vesile olanlara teşekkürlerimizi sunuyorum. O gün siyasete başlarken AK Parti, hiç bir şey eskisi gibi olmayacak diyerek başlamıştı. Artık siyasete ve siyasetçilere güvenin kalmadığı bir dönemde, o zifir karanlıkta bir ışık gibi doğdu. Tüm Türkiye’ye dalga dalga yayıldı. Kurucu Genel Başkanımız millete hizmetkar olabilme yolunda kefenini giyerek sahaya çıktı. O günden bugüne hamd olsun ne engeller çıkartırlarsa çıkartsınlar, nereden gelirlerse gelsinler, kim ne fitne kim ne fesat olursa olsun o hiç eğilmedi. Hakka inandı, halka güvendi milletiyle birlikte yola devam etti. Hala eğilip bükülen liderler isteyenleri, hala ilk tehditte şapkasını alıp giden lider beklentisi içerisinde olduğunu da biliyoruz. Ama ona meydan vermedik, ama ona bu millette meydan vermedi.
15 Temmuzda vatanı uğranı, bayrağı uğruna, ezanı uğruna inandığı tüm değerler uğruna, namusu uğruna bir milletin ne kadar büyük olduğunu, ne kadar asil bir millet olduğunu, onursuz yaşamaktansa onurlu ölmeye hazır bir millet olduğunu bütün dünyaya gösterdik. 15 Temmuz farklı bir dönüm noktasıdır” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, “Türkiye’nin değişimi dönüşümünü sağlayan kadrolar olan tüm teşkilatları tebrik ediyorum. Merkezi ve yerel yönetimlerde Türkiye’de tarih yazan kadrolarız. Bu kutlu yolculukta Türk siyasi tarihinde pek çok kişiler gelip geçmiştir. 2002 yılında insanların umutları tükenmişti. AK Parti kadroları geldi ve ülkemizi her alanda geliştirdi. Sağlık, eğitim, ulaşım, tarıma çok güzel başarılar elde ettik. AK Parti olarak bu başarıları elde ederken birileri bu başarıları hazmedemedi. Türkiye’nin önünü kesmek için diplomatik, ekonomik, darbe yolunu denediler. AK Partinin önünü kesmek, Kurucu Genel Başkanımızın canına kastetmek istediler. Bu güne kadar birçok engelleri aştık. Milletimiz bu oyunlara gelmedi. AK Partiyi iktidardan indirmek isteyenlere, milletimiz başarısız kıldı. AK Parti kurulduğu günden bu güne onlarca badire atlattık. En son 15 Temmuzda sahneye çıktılar ancak milletimiz onlara gereken cevabı verdi” diye konuştu.