Adıyaman Valisi Abdullah Erin’in eşi Gülhan Erin, 2 yıl önce babalarını kaybederek yetim kalan 3 kız kardeşe sahip çıktı.
Adıyaman merkez Yenimahalle’de akrabalarına ait tek göz toprak bir evde kalan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile komşuların yardımıyla hayata tutunmaya çalışan anne ve 3 kız çocuğa Vali Abdullah Erin’in eşi Gülhan Erin umut ışığı oldu.
Yetimleri evinde ziyaret eden Bayan Erin, 3 kız kardeşe sarılarak öz evladı gibi bağrına bastı. Evin tüm ihtiyaçları ile çocuklara aldığı kıyafet ve oyuncakları da bizzat kendi cebinden karşılayan Bayan Erin, okulların açılmasıyla birlikte çocukların eğitim masraflarının da karşılayacaklarını söyledi.
3 Kardeşi kucaklayarak öpen Gülhan Erin, çocuklarla karşılıklı sohbet ederek, aldığı kıyafetleri de bizzat kendisi giydirdi.
Kız kardeşlerin herkesten fazla ilgiye, şefkate ve sevgiye ihtiyacı olduğunu dile getiren Gülhan Erin, “Ufak dokunuşların bile yetimlerimizin hayatında karşılığı çok büyüktür. Yetimlerimizin başlarını okşamalı, yüreğimizden kopup gelen şefkat ve merhamet duygusuyla kucaklayıp bağrımıza basmalıyız. Çünkü yetimler bir şehrin bereket ve dua kapısıdır. Allah’ın bizlere emaneti olan bu yetim evlatlarımıza sahip çıkarak onlara gönüllerimizi ve sofralarımızı açmalıyız. Bu çocuklarımızı kendi öz evlatlarımızdan ayrı görmüyoruz. Bu çocuklarımızı geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
Yeni kıyafetlere kavuşmanın sevincini yaşayan 3 kardeş ise, kendilerine bir anne edası ile sahip çıkan Bayan Erin’e gösterdiği sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti.